Bejelentés


Egy mindent fabrikáló honlapja


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Vendégkönyv

Ha van véleménye, itt megoszthatja azt a közzel, velem!

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?barnabéas [ 2018-11-13 20:03 ]

központi füttésben kérnék segisegetfabrikalo [ 2018-06-29 22:01 ]

Ha alaposan megkésve is, de mail ment!Esztergomi Jenő [ 2017-10-12 08:46 ]

Szevasz
Én most kezdek motoros siklóernyőzéssel foglalkozni, és tetszik az általad készített fazermotoros trike. Szeretnék pár plussz infót ha lehet
Kg......, tolóerő....., esetleg építési lehetőség?
Válaszod várom és előre is köszi
Jenőfabrikalo [ 2015-12-19 00:08 ]

Valasz mailban ment.....Kovács András [ 2015-12-18 14:12 ]

Kedves Zoltán!

Segítséget szeretnék kérni. :)
Érdeklődni szeretnék, hogy szuperál a motorblokk.
Vannak típushibái esetleg vagy van olyan oldal ahol van teszt és tapasztalati leírások a motorról.
Bármilyen információ hasznos lenne.

Előre is köszönöm a segítséget!

András
Dávid Richárd [ 2015-08-18 20:43 ]

Minden tiszteletem! Hónapok óta valamiért motorozni szeretnék. Kitaláltam, hogy milyen jó lenne egy dízel motor, az pöfögne csak igazán. Nem meglepő, hogy már létezik. Mindig lemaradok az ötleteimmel :D
Jó volt látni, a hangja pont olyan mint amilyet elképzeltem , egy bobber a fasorban sincs.
Kívánok meg sok hasonló jó ötletet és erőt hozzá, jó egészségben.
Inspiráló volt itt lenni.Császár Péter [ 2015-06-14 01:26 ]

Jó az oldalad, és nagyon jók az építéseid! Örülök, hogy a "repülőd" engedélyt kapott! Sztm ez egy nagy szó, és nagyon pozitív visszacsatolás, hogy hasznosat csinálsz!

Jöhet lassan egy eMZ, vagy ePancsi! Azt tuti forgalomba lehetne helyezni.10kw-os motor, és ugyan ekkora akkupakk! Nagy álmom egy emoci. Talán majd a CBF500ból ez lesz, ha kikopik egyszer majd belőle a blokk! ;)

Egy közös esőben ázott Hondás!
PetiFabrikáló [ 2014-05-23 23:07 ]

Kár, hogy nem valós email címet adtál meg, (mailer démon válaszolt...) mert jelentős hosszúságú választ írtam neked a bejegyzésedre. :-(Kovács István [ 2014-05-20 17:35 ]

Tetszik a dMZ!

Szerintem a köhém rendelet szerint segédmotornak számít.
Így használható közúton.

Sok sikert a továbbiakhoz !!!!Thurzó Gábor [ 2013-10-05 19:19 ]

Sok sikert a továbbiakhoz !!!! És minden tiszteletem a tied hogy bele végtál ezekbe a dolgokba !!!! Ahogy elkészülök a traktorral küldök képeket neked .Fabrikáló [ 2012-11-17 08:34 ]

Köszönöm dícséretedet!
Egyszerű a megoldás. Addig reszeled a hengerfejet, míg annyira megnő a kompresszió, hogy létre jön az öngyulladás. Szóval dízellé alakítod. És ezzel meg is szűnt a gyújtásgond, az többé nem fogyaszt... :-) :-)

Komolyban viszont írtam neked e-mailt a megadott, és csak általam (szerkesztő) látott címre.StenG [ 2012-11-13 14:55 ]

Óriási az oldalad, tényleg egyedülálló, le a kalappal!

Szerintem van egy témám, mellyel vagy élből elhajtasz mondván pofon egyszerű, de titkon abban reménykedem, hogy adsz egy-két jó tanácsot, ötletet.

Van egy 1952-es kiadású Csepel 125 T motorom, gyönyörű szépen, gyári állapotra felújítva.
100%-ban gyári elektronikával, na és pont ez a sarkalatos pontja.

Szeretném a teljes elektromosságot újra készíteni modern elemekből úgy, hogy javuljon a funkcionalitás (pl. legyen gyújtás és töltés) de kívülről ne lehessen megmondani a fejlesztést. A jelenlegi gyújtás kialakítás lendkerék mágnes alá integrált trafó+megszakító +kondi kombináció, teljesen klasszikus kismotor elrendezés, innen kivezetett nagyfesz kábellel, a töltés és a világítás egy közösen testelt tekercspárról megy fojtó tekerccsel, szelén cellával (?!). a’la 50-es évek.
Amúgy csak menne, még azt sem mondhatom, hogy lassítja az akku lemerülését. Pocsék.

Szóval az elképzelésem megszakító nélküli gyújtás, külső trafóval (tank alá), megbízható töltés, lehetőleg nagy fényerejű ledes lámpákkal (ha bírják a rázkódást).
Úgy szeretném megcsinálni, hogy bármikor visszaalakítható legyen gyári állapotra, azaz mindez maradandó beavatkozás nélkül történjen.

Megköszönném, ha lenne egy két jó ötleted, hogy induljak neki, mit érdemes csinálni, mit érdemes venni, vagy a fordítottja: mi az amit abszolúte nem javasolsz.

Köszi előre is,

Üdv, StenG.
Fabrikáló [ 2012-08-02 21:48 ]

Kedves Pali.
Nekem is van megköszönni valóm. Azt ugyanis feltételezhetjük, hogy az olvasóim közül vannak olyanok is, akik számára nyújtani tudok valami pozitív előjelűt az előállított tartalmaimmal, a munkásságommal. Azonban biztosat én is csak az ilyen visszajelzésekből tudhatok. Tehát köszönöm, hogy tudhatom, hasznos lehettem egy újabb olvasom, embertársam számára.
:-)

fopa [ 2012-07-31 19:08 ]

A két fűtésrendszer leírásából úgy érzem, végre megértettem hogyan kell nekiállni a meglévő fűtésünk átalakításához. Eddig három kivitelező/szerelő járt a házban, de egyik sem adott értelmes választ arra, hogy mit kell tenni. Mondjam meg én mit akarok és ők megcsinálják (plussz kaptam egy olyan árajánlatot, mind összegében, mind felsorolt tételeiben, ami számomra elfogadhatatlan és értelmezhetetlen volt). Padlófűtés-régi gázkazán-villanybojler HMV konfiguráció a jelenlegi felállás. Az első szakember elárulta, hogy kondenzációs kazán kell az alacsonyabb (kb 40 fok) hőmérséklet eléréséhez. Puffertarályról nem esett szó. Kicsit tájékozódtam, tehát a következő szerelőnek említettem a puffertartály beépítésének lehetőségét. A válasz erre az volt, hogy: Ok, akkor olyat is beépítünk a rendszerbe, nem gond. A harmadik volt eddig a leglelkiismeretesebb, de azon kívül, hogy a puffertartály nagyobb HMV komfortot biztosít, más előnyét nem látta a tartálynak. Van két használaton kívüli kéménye is a háznak (illetve egyikbe egy kandallókályha van bekötve), de nem vetette fel a fatüzelés lehetőségét kombinálva a gázzal. Lehet, hogy valójában nem is fűtés- hanem gázszerelőt hívtam? :)
A minap mondta egy ismerősöm, aki szintén lakást felújít, hogy legalább 3 lépéssel a szakik előtt kell járni az adott szakmában, hogy túl nagy melléfogások ne keletkezzenek...

Szóval köszönöm az értékes infót, most már célirányosabban tudok kérdezni és talán kevésbé vagyok megvezethető.

Üdv:
Pali
Fabrikáló [ 2011-08-19 16:17 ]

:-)Imre [ 2011-08-12 21:27 ]

Minden elismerésem!!!! én igazán tudom értékelni a kitartást és a munkát mert hasonló cipőbe járok, csak az elején elakadtam.
Na szóval van 4db stabil motorom Briggs, Honda, nagyon tetszik a hangja és gondoltam beépítem robogó vázba, blokkot ki hegesztek egy hátsó lengőkart, motortartó bakot és kész. Ja és veszek egy röpsúlyos kuplungot lánckerekest ,19mm furattal (én naiv) ilyen nem létezik az országban!! (USA-ban 39dollár) ha nincs jöhet a drágábbik megoldás CVT váltó (190 dollár) na ekkor már bolondnak néztek. Ha valaki nem tudja miről beszélek a következőket ajánlom.
www.minimotor.com
Youtube; building gokart
www.motorbicycling.com
Goole;Hilliard clutch.... cvt clutch
Egy éve nézegetem, gondolkodom hogyan tudnám mozgásba hozni. Nem adom fel Zoltán erőt adott!!!! Ha valaki kételkedik Zoltán kreativitásában és kitartásában az próbáljon meg egy stabil motort beépíteni és a semmiből mozgásba hozni.Hab a tortán, hogy mutatós és egyedi. Csak gratulálni tudok.
Üdvözlettel: ImreFabrikáló [ 2011-06-26 11:37 ]

Köszönöm szavaid, de az az említett Trabantod megért egy válaszmail a részemről... Ment is...Süni [ 2011-06-22 19:56 ]

Gratulálok a csodálatos motorhoz! Igazán lenyűgöző mind a technika, mind a kivitelezés. Valóban irigylésre méltó a hozzáállás!
Én magam kevésbé vagyok elvetemült, nekem csak egy négykerék hajtású, négykerék kormányzású Trabantra tellett.Pavlov András [ 2011-03-05 20:51 ]

Kedves Zoltán!

Köszönöm a jó tanácsokat, mindenképp írok majd e-mailben mit sikerült eddig összehoznom, és hogy hol tart a projekt!
Úgy néz ki sikerül mégis csak a Yanmar motort megszereznem.

Üdv András!Fabrikáló [ 2011-03-04 22:36 ]

Nos Pavlov úr, először is köszönöm szépen.
Aztán természetesen szívesen segítek önnek ha bármilyen kérdése merülne fel. (ehhez javaslom az email lehetőségét, bővebben lehet írni.
De itt van máris néhány válasz: Ugyanolyan motort, mint nekem is van, nemréga vaterán láttam 85000 -ért. Igaz ki kell fogni, nem állandó a kínálat. Ennél olcsóbban nem fogja megúszni szerintem, és általában a dMZ-nél sokkal kevesebből talán nem lehet már kijönni.
Aztán, az enyémnél kisebb blokkal talán nem érdemes foglalkozni. No meg még egy javaslat. ha stabil üzemű blokkot választ, mint az enyém, akkor mehet az a CVT váltó, amit említett. Ha változó fordulatra alkalmas motorral dolgozik, akkor érdemes mechanikus váltót alkalmazni. Ha tetszik, én ezt a magam hibáján tanultam meg.

Bővebbet talán mailban, ha megkeres....Pavlov András [ 2011-03-03 19:46 ]

Tisztelt Pál Zoltán Úr!

Elösször is gratulálni szeretnék a Dízel motorjához, tisztelem és becsülöm a munkájáért és kitartásáért!
Bemutatkoznék Pavlov András vagyok és már régóta foglalkoztat a Dízelmotor ill quad építése úgy kb 2-3 éve, sokat kutakodtam a témába főleg neten, hogy milyen dízel motor lenn is jó, pld gondolok: Yanmar, Deutz, Hazt, Kubota, Kípor motorokra! Nagyon sok videot is láttam youtubon épített és működő motorokról, vannak ékszijahtású ami variátoros megoldással hajtana egy csapágyas tengelyt és arról lenne a lehajtás láncal a kerékhez ez is egy megoldás ez talán olcsóbb! Van eggy cég Németországban akik Dízel motorokat gyártanak Sommer Dízel motorokat gyártanak Hatz motort építenek bele, de elég borsós áron kínálják a morjaikat, ez végül is a Royal Enfild- nek a koppíntása csak németbe!
Én most egy Yanmar motort néztem ki magamnak ami szerintem megfelelő lenne erre a célra egy ipíri gépekkel foglalkozó cég árulja, de nem biztos hogy összejön mivel fölhívtam őket és valaki már érdeklődött a motor iránt!! Nagyon tetszenek a szöveges ábrák és egyes stádiumokba megörökített képek a motor építésről! Szeretnék én is egy hasonló motort összehozni, bár anyagiakkal nem vagyok bőkezüen megáldva sajnos, de elszántság van bennem!!
Esteleg szakmai segítséget kérhetnék a későbbiekben, illetve a motorválasztásban mégis melyik lenne megfelelő, esetleg ha tudna valami dízelmotort reális áron megköszönném!!


Tisztelettel: Pavlov András!Fabrikáló [ 2011-02-21 20:39 ]

Hát Péter!
Azért nem válaszoltam (eddig) az írásodra, mert így nézegethettem azt az első sorokban. Köszönöm a kommentedet. És egy választ is adni szeretnék, amivel egyben selytetni is akarnék egy kicsit a jövőből.
... 3 henger...993 ccm...~30 LE... ...lesz még olvasni való...Rosner Péter [ 2011-01-18 02:35 ]

Kedves Zoli !
Nagyon nagy gratulációmat tudom csak kifejezni a munkád irányában.
Elsőre szinte szavakat sem találtam. Talán azokat a mérnök/feltaláló/alkotó embereket idézed akik a II.világháború után Magyarországon a semmiből traktort, teherautót, motorkerékpárt és még számtalan eszközt alkottak csupán a fantáziájuk és ügyes kezük által.
Örülök, hogy elkészítetted. Remek a dokumentáció. Érdeklődéssel olvasható. Becsülendő, hogy mindvégig megmaradt a kitartás. Sok mester pont a kifulladó lelkesedés hibájába fut bele. Érdekfeszítőek a gondolatmenetek, hogy is jöhet létre a szerkezet.
Remek építés.
Külön elismerni való, hogy nem csak a mechanikai működésre fordítottál figyelmet, hanem a kinézettel koronáztad meg a művet.
Már a sárga tankos, sárga blokkos kivitel is elfogadható lett volna - elkészültem, működik... de nem, befejezted .
Szuper, le a kalappal.
Kívánom neked, hogy sokan keressenek meg egy másolat elkészítésének érdekében.
Főleg azért, hogy a munkád hirdesse a magyar kézügyességet, leleményességet és igényes mivoltát.
Remélem nem állsz itt meg és láthatunk még chopper, túraenduro, vagy éppen speed gép alakjában 2, 3, vagy 4 hengeres DIESEL blokkot is...

Termékeny és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok.
u.i. : Vigyázz magadra, ne törd el semmidet :) a mester nagy kincsFabrikáló [ 2010-12-30 10:10 ]

:-)
Így még nagyobb öröm a munka...Beszteri Péter [ 2010-12-25 11:56 ]

Kedves Fabrikáló!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk sok-sok tapasztalatodat, és értékes információidat.
2008- óta kísérem figyelemmel segítőkész tanácsaidat a vegyes.. fórumon, és számos segítséget, útmutatást merítettem belőle, mint kezdő \"kazánfűtő\", ha valahol elakadtam.
Ezúton is kívánok Neked Békés Karácsonyi Ünnepeket,
és sok- sok fabrikálással teli Boldog Új Évet!
Üdv: PéterFabrikáló [ 2010-12-24 20:39 ]

Köszönöm neked, és az előtted szólónak, sörcinek is.
Amennyiben tényleg akarsz építeni egy olyan izét :-), úgy jelzem, szívesen látnánk téged (is) ott, ahol a dMZ is készült a nyilvánosság előtt. Persze nem kell feltétlen ott is csinálnod, de jöhetsz oda ötletért, seggítségért, vagy akár adhatsz te is nekünk...Vigánti József [ 2010-12-24 17:39 ]

Gratulálok a motorhoz akárki akármit mond szép teljesítmény volt megépíteni. Én is hasonló beálítotságú vagyok és most most van egy ötlet a tarsolyomba nevezetesen egy gumilánctalpas jármű hasonló mint egy quad. További fabrikálást és boldog karácsonytsörci [ 2010-11-27 11:13 ]

Hello,
Én végigolvastam a sztorit, igaz, hetek alatt, ahogy időm engedte. Gratulálok!
Már nem emlékszem, honnan kerültem ide, de valami videó alapján (azóta több helyen is láttam).
Üdv, és további sok sikert!Fabrikáló [ 2010-11-14 08:26 ]

Na az ilyen hozzászólások miatt (is) volt érdemes építeni motort, és ezt a rengeteget megírni róla. Köszönöm. Megkérdezhetem hogyan találtál ide? Milyen oldalakon keresztül? Akár privátban is várva, köszi, FabrikálóNyakasMűvek [ 2010-11-11 23:24 ]

Tisztelt Fabrikáló!

Hát egyszerűen le a kalappal! Este 7-től idetapasztottál a gép elé :) nem egyszerű építést valósítottál meg. Kár hogy az NKH ilyen begyöpösödött...
Azért remélem sok helyen látható leszel a motoroddal!
További jó Fabrikálást!

NyakasFabrikáló [ 2010-11-07 09:04 ]

Pojken!
Küldj egy mail címet nekem, amire elküldhetem neked a szomszéd címét. Legjobb lesz, ha közvetlenül vele beszélsz, így nem torzul az infó.
Mailom a "A fabrikáló..." fülön található.Fabrikáló [ 2010-11-07 08:30 ]

Ezek annyira specifikus témájú kérdések, hogy elküldöm a szomszéd mail címére. Jobb ha ő válaszolja meg...

A henger hűtését a blokk maga biztosítha a kényszerlégkeveréssel. Én csak arra utaltam, hogy a kis helységben, ahol dolgozik, biztosítva van a helység átszellőzése, pont a friss hideg levegőért.

Média. Igen, de több írott sajtó is érdeklődést mutatott, (volt aki forgatott is már), és egy TVműsor is érdeklődést mutatott, de valahogy nincs meg bennük az igazi érdeklődés, illetve volt eset, ahol úgy éreztem, (éreztették velem?) hogy örüljek, hogy luk van a seggemen, majd ők mondják meg, hisz ők a világ urai.... És egy érdekes ellentmondás, mindegyik első szeretne lenni és kizárólagosságot kér, de egyik sem igyekszik időben egy kicsit sem.pojken [ 2010-11-06 13:11 ]

Köszi a választ!
Még azt szeretném megkérdezni, hogy a szomszédnak nem volt gondja a hajó vizsgáztatásával?
A kipufogó hűtésének miért van jelentősége? Attól a hengert még ugyanúgy kell hűteni, nem?
Végülis az Index lehozta a cikket. Az is része a magyar médiának.

Üdv,PojkenFabrikáló [ 2010-11-02 11:49 ]

Ő ugyan ezt a blokkot használta fel. A motortérbe beszivárgó levegőt kapja meg, míg a forró hűtőlevegőt, amit már áthajtott magán, azt egy csövön keresztül fújja ki a szabadba. A Vizzel csak a kipufogó cső van meghűtve, amit a lakatos szomszéd maga épített rozsdamentes anyagból. Egy remekmű...
Nekem lenne a fejemben egy újságcikk, mely a forrás ( diesel blokk) különböző felhasználhatóságára teszi a hangsúlyt, s mutatja be a két nagyon különböző kreálmányt. Forrás, és lám, ----> mivé lett két különböző úton indulva az eredmény... Sajnos ezt még el kellene fogadtatni a magyar médiával is, és helyet keresni neki...Pojken [ 2010-11-01 12:28 ]

Gratulálok; nagy az ötlet, és a megvalósítás is!
Volna egy kérdésem: a cimborád aki hajóba építette a motort, melyiket válkasztotta, illetve hogy oldotta meg a léghűtés/ vízhűtés problémáját? Gondolom a hajóba vízhűtésest kellene beépíteni.

Üdv,PojkenGabe [ 2010-10-31 06:09 ]

Köszönöm!
RespectFabrikáló [ 2010-10-30 19:00 ]

"Vizsgáztasd le lassú járműre. Azt sem lehet?"

Lehet, hogy lehet, de már nem jártam utánna. Még egyszer nekilátok majd e kérdésnek, de erőimet legszívesebben a következő projektre koncentrálom már... :-)Fabrikáló [ 2010-10-30 18:55 ]

A zene Beethoven 5 szinfóniája és Vivaldi 4 évszak keverékéből tevődik ki. Ha belecsempészett még a videós cimbim mást is pár taktus erejéig, akkor Handelt, meg Tchajkovskyt jelőltem meg még neki. De nem találkoztam vele azóta, hogy futtában odaadta a kész anyagot... (természetesen rock változatban egyéni előadókkal a youtube-ról. Így nincs macera a szerzői joggal,s közben jó a zene. Ja! és annyira más ez a zene a hasonló motorépítéseknél használt tipikus born to be wild-tól, amennyire maga a motor is... :-) )

Itt van példának 2:

http://www.youtube.com/watch?v=pn0JxTiiGDE&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=WO2l75VuLQA&feature=relatedTequila [ 2010-10-30 18:03 ]

Csatlakoznék a kollégákhoz. Nem olvastam végig a felújítás menetét, irgalmatlan részletes - a felét se érteném - de mindenképp megemelem a kalapom.

Vizsgáztasd le lassú járműre. Azt sem lehet?Gabe [ 2010-10-30 16:58 ]

Hali!
Nagyon tetszik a gép, gratulálok hozzá, még egy apró kérdésem a főoldalon lévő videóról: Milyen zene szól?
Köszi!
GabeFabrikáló [ 2010-10-16 00:54 ]

:-) :-)

Köszi! Ha már nem erős, legalább.... !White [ 2010-10-16 00:27 ]

Gratulálok. A végén még jól is néz ki. :)Baowah [ 2010-10-09 20:12 ]

Helló,

tetszik a géped, ha gondolod szívesen bemutatnám alkalomadtán a Totalbike.hu-n.

Keress meg lécci, ha érekel.

üdv:

Zirig ÁrpádFabrikáló [ 2010-10-05 18:34 ]

Pedig ehhez sem kell több energia, mint magához az építéshez. Inkább csak a építés elején bele kell venni a feladatkörbe már előre a dokunmentálást is, így nem lesz különmunka ízű a dolog. :-)Trike [ 2010-10-05 18:12 ]

Jó ötlet, hogy ennyire részletesen leírod, dokumentálod. Nekem nem lenne rá energiám ;-)ili :) [ 2010-10-03 20:04 ]

Igazán jó lett ez a honlap. Csak így tovább itt is, és a motorépítés terén is.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!